Baccalao-keitto

Valmista herkullinen baccalao eli turskakeitto helposti kotona. Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään tuoreita aineksia, kuten turskaa, perunaa ja paprikoita. Valmistusaika vain 40 minuuttia – täydellinen arkiruoka!

400 g turskafileetä



ripaus hienoa merisuolaa



400 g perunoita



1 keltasipuli



1 suippopaprika



½ punainen chili



½ dl öljyä



25 g tomaattipyreetä



1 purkki tomaattimurskaa



2 dl vettä



½ purkki oliiveja



1. Viipaloi turskafileet noin kolmen sentin kokoisiksi kuutioiksi. Suolaa kalamursut hienolla merisuolalla. 2. Kuutioi perunat samankokoisiksi paloiksi kuin kala. Hienonna sipulit, chili ja paprika pieniksi kuutioiksi. 3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää kattilaan tomaattipyree, sekoittele kevyesti ja paahda hetki. 4. Lisää hienonnetut perunat, sipulit, chili ja paprika kattilaan. Kuullota kasvikset hetki ja mittaa joukkoon tomaattimurska ja vesi. 5. Hauduta pataa kannen alla matalalla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein täysin pehmenneet. 6. Lisää kattilaan turskapalat ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia. 7. Viimeistele ruoka oliiveilla, kuumenna ja tarjoile tuoreen leivän ja laadukkaan oliiviöljyn kanssa.

Valmistusaika: 40 minuuttia Neljä annosta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
4