Lohi en Croute

Valmista herkullinen lohi en croute eli taikinalohi nopeasti ja helposti. Tässä yksinkertainen resepti, joka sopii 4–6 annokseksi. Kokeile tätä herkkua jo tänään!

500 g lehtivoitaikinaa


TÄYTE:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
40 g voita
1/2 nippu tuoretta oreganoa
100 g pakastepinaattia, sulatettuna
1 paketti lehtitaikinaa, jääkaappikylmää
400 g lohifilee, ruodoton
1 kananmuna



1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne muutama minuutti oliiviöljyn ja voin kanssa. Lisää joukkoon oreganon lehtiä ja hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Purista pinaatista ylimääräiset nesteet ja lisää pannulle. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kauli lehtitaikinasta jokainen pala noin 15 cm suuremmaksi kuin lohipalat.

4. Aseta lohipalat keskelle lehtitaikina levyjä. Lusikoi täyte tasaiseksi kerrokseksi lohen päälle, mutta jätä noin 5 cm reunat tyhjiksi. Taita reunat täytteen päälle niin, että täyte jää kokonaan taikinataskun sisää
n. Nipistä saumat kiinni ja voitele taikina kananmunalla.

5. Kypsennä uunin alatasolla 25–30 minuuttia, kunnes lehtitaikina on kullanruskea. Anna jäähtyä uunipellillä hetken ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 4–6 annosta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
6