Savulohivoileipäkakku

Valmista herkullinen kalavoileipäkakku savulohilla ja tuorejuustolla. Helppo ohje savulohivoileipäkakun tekemiseen, joka sopii täydellisesti juhliin tai arkeen. Kokeile tätä herkkua!

15 isoa viipaletta grahampaahtoleipää
TÄYTE
400 g savukirjolohta
1 prk Crème Fraîchea
1 tl sitruunapippuria
2-3 rkl sitruunamehua
1½dl ruohosipulia ja tilliä
KOSTUTUKSEEN
1/4 dl sitruunamehua
3/4 dl vettä
PÄÄLLYS
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
katkarapuja
savulohta
sitruunan viipaleita
kurkkua
ruohosipulia ja tilliä

1. Aloita voileipäkakun valmistus hienontamalla savukala, esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää crème fraîche, mausteet ja hienonnettu yrtti. Anna koneen sekoittaa aineet hetken ajan, kunnes ne ovat tasaista massaa.

2. Valmista alusta kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista (koko 55 x 45 cm). Kostuta leipäviipaleet kevyesti pullasudilla, jotta ne pehmenevät.

3. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpaperien päälle. Levitä noin 1/4 osa täytteestä tasaisesti viipaleille. Toista prosessi, kunnes kakku on koottu.

4. Kääri voileipäkakku tiukasti leivinpaperien sisään muodostaen tiivis paketti. Aseta kakku muovipussiin ja anna sen vetäytyä yön yli jääkaapissa.

5. Tasoita voileipäkakun reunat veitsellä tarvittaessa. Levitä tuorejuusto tasaisesti kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai muilla lisukkeilla.

Annosmäärä: 10

Kalavoileipäkakku – Herkullinen juhlaruoka joka tilaisuuteen

Kalavoileipäkakku on klassinen suomalainen herkku, joka sopii erinomaisesti juhliin, kesäisiin tapahtumiin ja perhetilaisuuksiin. Tämä näyttävä ja maukas ruokalaji yhdistää erilaisia kaloja, tuoreita täytteitä ja pehmeää leipää, jolloin lopputulos on täydellinen makuyhdistelmä. Erityisesti savulohivoileipäkakku on suosittu vaihtoehto, jossa savustetun lohin ja tuorejuuston yhdistelmä tuo täyteläisyyttä ja raikkautta. Voileipäkakku voidaan koristella esimerkiksi tuoreilla yrteillä, sitruunaviipaleilla tai kananmunalohkoilla, mikä tekee siitä silmiinpistävän keskipisteen juhlapöydässä. Kalavoileipäkakku on helppo räätälöidä omien makumieltymysten mukaan, joten se sopii kaikille.

Kalavoileipäkakun ainesosat – Täyteläisyys ja raikkaus

Kalavoileipäkakun valmistukseen tarvitaan monipuolisia ainesosia, jotka luovat harmonisen makuelämyksen. Savulohivoileipäkakku on erityisen suosittu vaihtoehto, jossa savustettu lohi yhdistetään tuorejuustoon, majoneesiin ja creme fraicheen. Lisäksi voit käyttää muita kaloja, kuten tonnikalaa tai silliä, riippuen omista mieltymyksistä. Raikkaan lisän tuovat kurkku, tilli ja kevätsipuli, jotka tasapainottavat täyteläisiä makuja. Leipävalintana suositaan vaaleaa leipää, kuten ranskanleipää tai paahtoleipää, joka imee täytteiden mehut täydellisesti. Koristeluun voit käyttää esimerkiksi kananmunalohkoja, sitruunaviipaleita tai tuoreita yrttiä, jotka tuovat kakkuun juhlavuutta. Näiden ainesosien yhdistelmä tekee kalavoileipäkakusta monipuolisen ja herkullisen ruokalajin.

Kalavoileipäkakun valmistus – Helppoa ja nopeaa

Kalavoileipäkakun valmistus on helppoa ja vaivatonta. Aloita valitsemalla leipäviipaleet, jotka kostutetaan kevyesti esimerkiksi sitruunavedellä tai kalaliemellä. Tämä varmistaa, että leipä pysyy mehevämmänä. Seuraavaksi valmista täyte sekoittamalla savulohi, tuorejuusto, majoneesi ja creme fraiche. Mausta täyte tillillä, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Levitä täyte tasaisesti leipäkerrosten väliin ja jatka kerrostamista, kunnes kakku on halutun korkuinen. Peitä kakku kelmulla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa yön yli, jotta maut ehtivät sekoittua. Ennen tarjoilua viimeistele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi levittämällä pinnalle ohut kerros majoneesia ja koristelemalla tuoreilla yrteillä. Tällainen valmistusmenetelmä takaa, että kalavoileipäkakku on täyteläinen, mehevä ja herkullinen.

Kalavoileipäkakun tarjoilu – Näyttävä ja maukas

Kalavoileipäkakku on täydellinen valinta juhlapöytään, olipa kyseessä sitten juhlat, buffet-pöytä tai perhetilaisuus. Leikkaa kakku kauniiksi viipaleiksi, jotka paljastavat sen kerrokselliset täytteet. Tarjoile kakku kylmänä, jotta maut pysyvät raikkaina. Savulohivoileipäkakku sopii erityisen hyvin tarjoiltavaksi tuoreiden salaattien ja sitruunaviipaleiden kanssa, jotka tuovat piristystä esillepanoon. Lisäksi kalavoileipäkakku sopii hyvin kuivan valkoviinin tai kuohuviinin kanssa, jotka täydentävät kalan makua. Jos järjestät buffet-pöytää, kalavoileipäkakku pysyy houkuttelevana koko tarjoilun ajan. Näillä tarjoiluvinkeillä kalavoileipäkakusta tulee täydellinen valinta moneen eri tilaisuuteen.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
0 min
annosmäärä: 
10