Uuniperuna täyte
Valmista täydellinen uuniperuna tonnikalatäytteellä! Käytä parasta tonnikalatahnaa ja noudata yksinkertaista ohjetta herkulliseen ateriaan. Täydellinen salaatin kylkeen.
8 kpl uuniperunaa
TONNIKALATÄYTE
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
300 g tonnikalaa
3 rkl kapriksia
200 g kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippurisekoitusta
4 rkl tuoretta tilliä tai kevätsipulia (hienonnettuna)
1. Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolellisesti. Kääri jokainen peruna erikseen alumiinifolioon.
2. Paista perunat 225°C asteessa ensimmäiset 30 minuuttia. Laske lämpötila 200°C asteeseen ja jatka paistamista, kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika vaihtelee 30–60 minuuttia perunan koosta riippuen.
3. Valmistele tonnikalatäyte: Hienonna sipulit. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
4. Avaa tonnikalatölkit ja valuta neste pois. Sekoita tonnikala, sipuli, paprika ja muut täytteen ainekset kulhossa hyvin.
5. Maista täyte ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle hienonnettua tilliä tai kevätsipulia.
6. Tarjoile uuniperunat tonnikalatäytteellä esimerkiksi raikkaan salaatin kera.